Sant Josep és, per als castellarencs i castellarenques, una cita ineludible, la nostra Festa Major d’hiveran. No podíem permetre que la pluja espatllés una de les jornades més estimades per la ciutadania, per això, de seguida que vam disposar de les previsions del Meteocat vam traslladar el mercat d’aliments artesanals i les activitats a l’Espai Tolrà, perquè la vila no es podia quedar sense la festa de Sant Josep, la més nostrada. Tot això ha estat possible gràcies a la feina dels organitzadors i la bona predisposició dels paradistes, que no perden el somriure davant les adversitats. I també gràcies a totes i tots els vilatans que vau passar en algun moment de la jornada per l’Espai Firal. Les festes i les tradicions les fa la gent. I tot i el fred i la puja, els castellarencs i les castellarenques vau respondre, com sempre. Heu estat fidels a la coca del matí, a la crema de la tarda, als passejos, a les sardanes, a les trobades amb familiars, amics o a les xerrades espontànies entre veïns. El recinte firal es va omplir d’aromes, sabors i tradició amb més de 40 parades del mercat d’aliments artesanals, un veritable paradís per als sibarites.
Embotits, formatges, vins, coques, llaminadures, bacallà… una oferta irresistible per a tots els paladars. Passejant entre les parades feia goig sentir que compràveu això o allò per celebrar en família: sigui el sant de la mare o del germà, el Dia del Pare o simplement perquè és un dia festiu i ben aviat arriba la primavera. Qualsevol excusa és bona per omplir la bossa amb productes de tan bona qualitat.
Sant Josep és un punt de trobada, forma part de la identitat local.
I enguany, amb noves parades sumant-se a la fira, que es va iniciar l’any 1984, queda clar que la tradició segueix ben viva.