ASA 8382_1440x961
Tot i fer la seva feina, la UE Castellar es va quedar sense premi. Albert San Andrés
13/10/2024 Esports
Vergonya arbitral, de nou

La UE Castellar torna a perdre dos punts al descompte, amb un gol precedit d’una clara falta

No està de sort la UE Castellar, que va tornar a veure com li van volar dos punts al 95’, després d’un gol que no hauria d’haver pujat al marcador. Es repeteix la història del dia de la Juventus i la primera victòria de la temporada haurà d’esperar. El 2-2 enfront del CF Parets no reflecteix el gran partit que van quallar els locals.

Al 95' va arribar de nou la polèmica al Joan Cortiella. || Scoutfutbolcat

Una polèmica jugada al minut 95 del partit entre el Castellar i el Parets va decidir el resultat, perjudicant novament els interessos castellarencs. L’arbitratge va decidir un partit on els locals van ser molt millors que els del Vallès Oriental i on van ser capaços de remuntar un 0-1 en contra.

La pressió en atac dels blanc-i-vermells i la solidesa en la contra dels de Parets van marcar els primers minuts del partit. Un enfrontament entretingut on els locals van malbaratar diverses ocasions clares, suficients per a tancar amb un 3-0 la primera part, però que en la realitat va ser un 0-1 a favor dels blancs, gràcies a un penal comès per Chema Quero -que va debutar oficialment sota pals- al minut 26. Dani Rodríguez va enganyar per la dreta, estrenant el marcador amb el qual es va arribar al descans.

Bon joc per a dos rivals que ja es van mesurar en la pretemporada -amb victòria 2-1 del Parets- i que tot i tenir estils de joc molt oposats, van oferir un bon espectacle.

A la represa, el Castellar va portar el ritme del partit per complet. Les accions atacants eren d’ells, amb xuts amb perill i jugades compromeses i, de nou, Marc Ruano sortia en defensa del seu equip amb un gol de bella factura: Iker Roldán va enviar una pilota llarga des de l’esquerra que Jan Marc no va arribar a rematar, però que va pentinar amb el cap pel posterior remat del ‘9’ blanc-i-vermell.

Amb l’empat i el domini de totes les facetes del joc, un altre dels destacats, Iker Álvarez, va creuar una pilota rasa des de la banda dreta per a culminar el 2-1. Domini absolut durant els primers 15 minuts de la segona, però amb el Parets, despertant. Les poques arribades visitants -en la primera només va xutar una vegada entre els tres pals, més el penal i en la segona un parell- no van incomodar gaire al debutant Quero, que veia com el rival imprimia més ímpetu al seu joc.

El Parets és un rival que viu de les jugades d’estratègia, amb un joc molt posicional i la contra com a arma letal. Un conjunt molt físic que amb una fuetada és capaç de canviar-ho tot.

Arribats amb el 2-1 al minut 94, Carlos Saavedra rebia una pilota tot sol a camp contrari, amb només el porter pel davant. Aquest, va buscar el xoc per tal de frenar-lo sense pilota, mentre que el defensa va controlar per donar-li la pilota al porter, que amb un xut llarg va col·locar la pilota prop de l’àrea contrària. Dos remats de cap i l’empat, fent volar dos punts, de nou, al descompte.

En l’enrenou de la celebració, el tècnic Santy Fernàndez era expulsat en veure la segona groga per queixes, mentre que el Parets només rebia una targeta, tot i que la banqueta al complet va envair el terreny de joc per celebrar el gol.

Una vegada més, es torna a veure al Cortiella un criteri arbitral lamentable, on la poca personalitat de la tripleta esguerra la feina d’un partit espectacular amb dos rivals d’atura. Una situació que d’haver-se produït en un camp conflictiu, no hagués arribat mai a un desenllaç semblant.

La nota curiosa va ser que al final del match, el delegat federatiu va estar més preocupat per l’entrada a la grada de llaunes -que no es venen al bar del camp- i d’alguns fumadors ocasionals -ambdues coses expressament prohibides mitjançant cartells- que del lamentable espectacle ofert per una tripleta arbitral que durant 94 minuts va mantenir una actitud prepotent i altiva amb jugadors i cossos tècnics.

El 2-2 final deixa al Castellar en la part baixa de la taula, trencant la imbatibilitat del Parets, que fins ara no havia perdut cap punt, fent-li perdre el lideratge a favor del San Juan de Montcada, que és líder en solitari amb dos punts d’avantatge. Els de Montcada seran el pròxim rival en lliga.