CFC   UEC  (22)_1440x961
Els companys feliciten Marc Ruano –esquerra– després que fes el gol de l’empat a Caldes.  || Toni Gutiérrez
25/09/2024 Esports
La UE Castellar arrenca la temporada amb un empat a camp del Caldes

El davanter Marc Ruano reapareix després de nou mesos i fa justícia en dos minuts per empatar (1-1), en un partit molt igualat

La nova temporada a Primera Catalana ha arrencat amb un empat de la UE Castellar al camp del CF Caldes. La nota més positiva és la tornada del davanter Marc Ruano, després de nou mesos, amb un gol decisiu, que va fer justícia al municipal de Les Cremades. La 2024-25 arriba amb l’estrena del conjunt en un nou grup, que passa del II a l’I i canviant els equips barcelonins i lleidatans pels vallesans i els gironins. Un canvi a priori beneficiós, en què es desempallega de rivals històrics de molta entitat i potència econòmica per viure en un grup més coherent amb la realitat blanc-i-vermella.

Caldes de Montbui va ser la seu de la primera jornada, amb un dels rivals més potents del grup, ja que els de la Torre Roja tenen equip per a lluitar per l’ascens –l’any passat van ser tercers– sota la batuta de Juan García. Un conjunt on milita el castellarenc Marc Estrada des de fa tres temporades i que va enfrontar-se per primera vegada en partit oficial al seu exequip.

Els de la vila termal van colpejar primer i van obrir el marcador a l’inici del partit, amb gol de Marc Angelet. Tot i la falta d’encert, el Castellar no va posar gens fàcils les coses als blaugrana, però sense poder igualar abans del descans.
Va ser en la segona, quan la sortida del davanter Marc Ruano al 58 va propiciar el gol d’aquest, només dos minuts després de trepitjar el camp. Ruano, l’únic davanter centre pur de l’equip, ho aconseguia en el dia del seu retorn als terrenys de joc, nou mesos després de l’última vegada –va ser el 16 de desembre contra el Júpiter–quan va tenir problemes amb l’espatlla. Recuperat de l’operació, el davanter torna a ser un home important per a l’equip i una nova esperança per recuperar el gol per al conjunt de Juan Antonio Roldán i Santy Fernández.

Després d’aquest empat, el calendari no serà fàcil per a l’equip, que aquesta setmana rep el Juventus-Lloret (dissabte, 19.00 h), l’acadèmia de la Juventus de Torí a Catalunya, un equip també fet per aconseguir l’ascens i que va superar per 2-1 el Torelló. El clàssic Tormalet de cada temporada el trobarà a l’inici, ja que posteriorment visitarà el Can Gibert –que va superar el 2021 en eliminatòria de la Copa de 2a Catalana– per rebre el Parets i visitar el San Juan de Montcada.
el cortiella tanca edició

D’altra banda, el torneig Joan Cortiella va tancar l’edició 2024 amb la disputa dels partits. La segona part del torneig va tenir la participació de les categories infantil, cadet, juvenil i femení veterà, en què van participar una vintena d’equips des de dijous a dissabte.