00   Torrents01_1440x961
Jordi Torrents durant el Campionat d’Espanya de Cros a Getafe, on va aconseguir el bronze amb Catalunya. || cedida
31/01/2024 Esports
Torrents torna a renéixer i ja apunta alt

El castellarenc acaba 12è en el nacional de cros, és bronze amb la Selecció Catalana i es fixa fites importants pel 2024

El fondista Jordi Torrents acaba en 12a posició en el Campionat d’Espanya de Cros, sent el tercer millor català, aconseguint el bronze amb la Selecció Catalana. El progrés de l’atleta continua sent l’adequat i està assolint els objectius que es va marcar abans d’arrencar la temporada.

A Getafe, l’objectiu de Torrents era entrar entre els 15 primers classificats, després d’haver obtingut un tercer lloc al català disputat a Mataró a principis de gener, que li va garantir una plaça al nacional.
Recuperat de diverses lesions que l’han deixat fora de joc durant els últims cinc anys, l’atleta del Club Atletismo Bikila -un club de fondistes i mig-fondistes- ha tornat a sentir atleta d’alt nivell. Torrents va ser una de les grans promeses de l’atletisme nacional, on va assolir diferents campionats i subcampionats d’Espanya, però dues greus lesions el van apartar del seu camí. Ara, convertit en una realitat, el castellarenc torna a lluitar per a estar entre els millors del món en el fons i el mig-fons, mantenint encara les grans capacitats que el van fer aconseguir els èxits del passat.

A Getafe, la seva actuació no va defraudar, tancant una participació excel·lent en el primer gran test nacional, sobre un circuit de 10.110 metres, on es va imposar el valencià Rodrigue Kwizera (29:45), tot i que va quedar fora de concurs per ser estranger, el mateix cas que en l’anterior edició d’Ortuella va passar amb el seu company Thierry Ndikumwenayo (m.t.), finalment guanyador d’aquesta en tenir ja la nacionalitat. També fora de concurs, Abderrahmane Aferdi (30:11) de Castella La Manxa va ser tercer. Finalment, Nassim Hassaous (Navarra) i Adeel Mechaal (Catalunya) van completar el podi real de la cursa, acompanyant Ndikumwenayo.

Torrents va acabar en 15è lloc final amb 31:42, pujant al 12è lloc de la general després de treure els tres atletes fora de concurs. També era el tercer millor atleta català, pel darrere de Mechaal i d’Adam Maijo. “Era un circuit molt dur, personalment el més dur que he corregut mai, coincidint amb les opinions d’alguns dels meus companys. Això obliga a fer una gestió molt intel·ligent d’un recorregut tan tècnic. Aquest era el resultat que esperava: quedar entre els 15 primers. Estar aquí ja era un objectiu important i la idea era fer-ho el millor possible” comenta el del Bikila, que gràcies a estar entre els 12 primers, també aconsegueix plaça pel Campionat d’Espanya de pista dels 10.000 metres.

Tot i el calvari que ha viscut, el renaixement de Torrents el deixa amb fites més importants al cap: “Durant aquest temps va haver-hi molts moments on vaig pensar que era impossible, però des de fa un temps torno a estar en un estat de forma bo i em plantejo poder lluitar per estar als jocs olímpics del 2028 o del 2032. El temps ho dirà” conclou l’atleta de 26 anys, que explica les fites per aquest 2024: “la idea és fer un bon 5000 i classificar-me pel campionat d’Europa de cros de finals d’any”.

També en categoria absoluta, en la mateixa cita va participar la castellarenca Laia Casajoana (39:31), acabant en 34a posició i sent la segona millor catalana. L’andalusa Carolina Robles (35:34) va ser la guanyadora, acompanyada al podi per Irene Sánchez (Castella La Manxa, 35:41) i Aciru Knight (Castella La Manxa, 35:57). L’atleta del club L’Hospitalet Atletisme va ser la segona millor catalana, després d’arribar a la prova, havent aconseguit la plata al Campionat de Catalunya de Cros curt celebrat a Vila-Seca el passat mes de desembre.

En categoria sub20, la local Paola Clermont (26:24, Club Atlètic Castellar) va acabar en 54a posició, sent la sisena millor atleta catalana.

TORRES I GAITÁN, CAMPIONES
Canviant de disciplina, en el Gran Premi de Marxa del Vendrell, la marxadora Gina Torres es va proclamar campiona de Catalunya dels 10 km marxa en ruta sub18, després de marcar un temps de 52:00 i superar a Nara Pastor (CA Valladolid, 54:18) i Naia Aubia (UA Barberà, 56:35). L’atleta castellarenca del Lleida UA torna a suma un nou campionat català al seu palmarès, després d’acabar en tercera posició la temporada anterior.

En la mateixa prova, l’atleta independent Daniela Gaitán es va imposar en els 3 km sub16 amb 16:31, superant Queralt Serras (CA Granollers, 16:32) i Jana Peralta (AA Catalunya, 16:34).
Pel que fa als atletes del CA Castellar, Mohammed El Haddad (34:54, 32è en M40), Iván Gaitán (35:38, 43è en M40) i David Pérez (37:10, 19è en M50) van participar en el Campionat de Catalunya de 10 km en la 45a Cursa Moritz Sant Antoni de Barcelona.