14   torres_950x634
La marxadora amb la mascota de l’europeu sub18 de Banska Bystrica
23/07/2024 Esports
La marxadora Gina Torres, quarta d’Europa sub18

La castellarenca es referma com a una de les millors atletes del continent, després d’una cursa intel·ligent on va saber aturar els cops de les rivals a Banska Bystrica

El colofó a la gran temporada de la marxadora Gina Torres ha estat la consecució del quart lloc en els 5.000 marxa del Campionat d’Europa sub18. La castellarenca es referma com a una de les millors atletes del continent, després d’una cursa intel·ligent on va saber aturar els cops de les rivals a Banska Bystrica (Eslovàquia).

Tot i la diferència en les marques amb algunes de les competidores, Torres va completar una cursa on el ritme va ser molt alt, marcat des de l’inici per la italiana Serena Di Fabio i la romanesa Alessia Pop, que no van perdre el capdavant de la cursa fins al final. Pel darrere, una consistent Torres va tirar en grup amb la local Petra Kusá i Dunja Eremic (Sèrbia), fins a despenjar-se en el segon quilòmetre i manar en el nou grup format. La seva companya Irene Vega no va poder aguantar, amb evidents problemes i la castellarenca de l’Aldahra Lleida va iniciar la recta final gairebé en solitari. Amb les forces ben repartides aconseguia pujar el ritme en els últims girs, aconseguint 10 segons de marge amb la italiana Beatrice Palmonari i que posteriorment serien vitals per aconseguir el quart lloc.

En meta, Di Fabio (21:50,80) era campiona indiscutible, amb Pop (22:03,11) i Eremic al seu darrere, tot i que la sèrbia va ser penalitzada amb 30 segons per faltes, donant pas a Petra (23:49,22) a l’últim esglaó del podi i fent pujar al quart lloc a Torres (24:04,35), que va travessar la meta en cinquè lloc i una mica per sota de la seva millor marca personal.

“Ha estat una gran experiència i estic molt contenta, gaudint molt amb l’expedició durant tota una setmana” explica l’atleta que va formar part dels 57 atletes espanyols participants. “El tercer i el quart quilòmetresvan ser molt durs, però vaig complir l’objectiu de superar a la meva companya i a Palmonari, quedant molt a prop de la meva millor marca personal” conclou.