Gina Torres amb les seves rivals a Màlaga. Cedida
09/07/2024 Esports
Gina Torres, campiona d’Espanya

L’atleta s’imposa en els 5.000 marxa i aconsegueix bitllet per l’europeu d’Eslovàquia

Albert San Andrés

Per tercera setmana consecutiva, la marxa castellarenca torna a estar en el seu punt àlgid, amb el títol del campionat d’Espanya sub18 aconseguit per Gina Torres. Després de ser subcampiona nacional per federacions, la marxadora no va donar opcions a les seves rivals a Màlaga, proclamant-se campiona en una cursa molt dura. Un subcampionat, el campionat de Catalunya de Daniela Gaitán i ara aquest nacional, tornen a posar a Castellar en el mapa de la marxa espanyola.

No va ser fàcil aconseguir-ho i no va poder fer millor marca personal -l’objectiu principal en aquesta cita- però va aconseguir ser la millor sobre el tartà de l’estadi Ciudad de Málaga, amb unes condicions més properes a les de l’infern que a les terrestres. I és que els temps parlen per si sols, ja que amb el 24:41,27 que li va donar la victòria, en el campionat de federacions -amb millors condicions climàtiques-, hauria quedat fora del podi.

Torres tenia clar l’objectiu i ni la forta calor ni el vent en contra eren obstacle per a frenar-la. La de l’Aldahra Lleida es va posicionar en el capdavant des de l’inici, marcant el ritme pel davant d’Irene Vega (Puentecillas Palencia) i Nara Pastor (CA Valladolid). En les primeres voltes el grup es va estir, mantenint el ritme i sobreposant-se a la duresa física que el vent de les rectes va imposar. A dos quilòmetres del final, el seu canvi de ritme va despenjar a les dues perseguidores, tot i que Vega va deixar enrere a Pastor i va intentar l’atac.
Un atac ben controlat per Torres, que tot i el cansament es va veure amb suficients forces per a saber gestionar l’avantatge de 30 metres aconseguit, superant en línia de meta a Vega (24:47,40) en set segons i a Pastor (24:55,56) en 14.

“Va ser una cursa molt dura. Les sensacions van ser molt bones i estic molt contenta de poder debutar en un campionat europeu, després d’una temporada que ha estat molt bona per a mi” explica l’atleta, que, en efecte, representarà a Espanya al campionat d’Europa sub18 que se disputarà a Banska Bystrica (Eslovàquia) del 18 al 21 d’aquest mes, on viurà el seu bateig internacional.

“Per a no buscar sorpreses es va decidir que sortiria tirant des del principi per a dominar i controlar el ritme, trencant la cursa des de l’inici. Va ser una carrera molt intel·ligent per part seva, sent una de les dues classificades pel campionat d’Europa” valora el seu tècnic, el també castellarenc i marxador, Josep Obrador. Eslovàquia és ara el repte per Torres, que tractarà d’inscriure el seu nom en lletres d’or al palmarès.