ASA 3584_1440x961
Gabri Gausachs s'està convertint en un dels fitxatges més rendibles per l'equip. Albert San Andrés
21/01/2024 Esports
Gausachs, l’home dels gols impossibles

El lateral, l’as a la màniga de la UE Castellar, fa sumar tres punts d’or al minut 90

Albert San Andrés

La UE Castellar continua fent-se forta a casa, on només ha deixat escapar tres punts en tota la primera volta. La victòria enfront del Sant Cugat FC per 2-1 tanca una sensacional primera part de la lliga, on l'equip és quart del grup 2 de Primera Catalana.

Gabri Gausachs acaba la primera volta de la mateixa manera que la va començar: anotant gol i fent aconseguir al seu equip uns punts molt importants. El lateral castellarenc va embogir la grada quan es complia el temps amb un gol des de la dreta, col·locant la pilota al segon pal gairebé sense angle, per superar a un combatiu Sant Cugat que no va saber sentenciar en la primera part.

L'inici del partit no va ser bo pels locals, que es van veure dominats durant els primers 45 minuts. Com a Manresa, l'equip va patir ofensivament, amb arribades sense perill i veient com la velocitat dels santcugatencs els feia mal. El rival va inquietar amb diversos xuts on Pablo Martín es va tornar a lluir com a Manresa -on va desesperar la Pirinaica amb les seves intervencions- i no va ser fins al minut 25, on un clar penal era transformat per Guillem Benet. Amb un resultat que es veia venir, els locals es defensaven com podien, però amb la sort de cara, una inoportuna cessió entre la defensa i el porter va acabar amb l'esfèrica dins de la xarxa i la primera amb empat a un.

Amb un regal així, el Castellar no podia fallar i en la segona va sortir més actiu davant d'un Sant Cugat dubitatiu, però que va continuar amb el seu joc. El partit va començar a ser més travat i amb permissivitat arbitral pels dos contendents i alguna errada clamorosa que no va influir en el marcador.

Amb tot dat i beneit, Gausachs va servir una falta des de la banda dreta, a la mateixa distància i col·locació que al Turó de la Peira en la primera jornada. Aquesta vegada, no va xutar directe i el refús queia als seus peus, per a controlar-la gairebé en la línia de fons i col·locar-la al segon pal amb un efecte endimoniat. Era el 2-1 que feia esclatar el Cortiella que va veure com el seu equip suma els primers tres punts en el primer dels quatre partits seguits a casa.

"Tres punts importantíssims, després de tornar a arrencar. Ens han superat en la primera part i no hem sabut contrarestar el seu joc. Han marcat de penal, però quan millor estaven ells, ens han regalat un gol. En la segona la cosa ha canviat i ha estat totalment nostra. Som un equip molt ofensiu, però donàvem per bo l'empat, enfront d'un equip molt potent i cridat a lluitar per l'ascens" va explicar el tècnic Santy Fernàndez.

"Com sempre diem, som un equip que va partit a partit, aquest és l'objectiu. Volem aconseguir l'objectiu de la permanència, que cada vegada queda menys i a partir d'aquí tot el que vingui serà bo. La temporada crec que està sent immillorable, però més enllà de les victòries, el més important és com s'està adaptant l'equip a la categoria" sentencia Fernàndez.

Amb la victòria, l'equip tanca aquesta primera volta en una excel·lent quarta posició, tenint en compte que és un nouvingut a la categoria. El Castellar està lluitant amb conjunts més poderosos econòmicament, un dels aspectes més desequilibrant per a ser competitius en aquesta divisió, on la cohesió assolida pel cos tècnic amb la plantilla, s'està imposant al talonari de molts dels rivals.