5aff3198 e396 428f 8b2e e867900485ef_1440x961
Gaitán durant la cursa de Viladecans, on es va proclamar campiona dels 5 km marxa. || Cedida
26/02/2024 Esports
Daniela Gaitán, campiona de Catalunya dels 5 quilòmetres marxa

La marxadora Daniela Gaitán va proclamar-se campiona de Catalunya dels 5 km marxa al Gran Premi de Marxa de Viladecans i serà una de les participants catalanes en el Campionat d’Espanya de finals de mes.

Amb una marca de 28:23 en els 5 km marxa, l’atleta independent castellarenca va aconseguir imposar-se en categoria sub-16. Gaitán va acabar davant de Jana Peralta (28:44, AA Catalunya) i de Queralt Serràs (29:07, CA Granollers). Aquest primer lloc li serveix per formar part de la Selecció Catalana que participarà en el pròxim Campionat d’Espanya de la modalitat, que es disputarà a Saragossa el 25 de febrer. En la mateixa cursa, també va participar l’atleta del Club Atlètic Castellar Núria Blasco, que va finalitzar en un meritori 13è lloc i va aturar el crono en 35:43.

En categoria sub-12, la també atleta del club verd Georgina Pérez va aconseguir la 28a plaça amb un temps de 15:10 en els  2 km.

Toledo, lesionat al nacional
Pel que fa als campionats de pista coberta sub-23 disputats a principis de mes a Antequera (Màlaga), el saltador del CAC, Lluís Toledo, va assolir la 13a posició en salt d’alçada representant Catalunya, amb una millor marca d’1,85 m. Toledo va estar molt lluny del seu millor rendiment, ja que va participar convalescent d’una lesió que el va privar de registres millors.  || A.S.A.