calçotada01_950x634
Jordi Perea, de Bistró XXI, coent calçots a la brasa, per a la Calçotada Popular. ||C. Díaz
03/02/2025 Cultura
Èxit de la primera Calçotada Popular

La iniciativa gastronòmica de Comerç Castellar va atraure més de 1.000 persones a la plaça d’El Mirador

Marina Antúnez

La primera Calçotada Popular de Comerç Castellar es va celebrar diumenge, 2 de febrer, amb un gran èxit de convocatòria, ja que més de 1.000 persones van gaudir de les propostes gastronòmiques dels diversos restauradors locals. En aquest sentit, es van servir més de 450 racions del menú de calçotada per a dues persones.

 

La presidenta de Comerç Castellar i propietària del restaurant col·laborador La Taverna del Gall i la Gallina, Déborah Portillo, va començar a coure amb el seu equip les botifarres, botifarrons i altres carns perquè tot estigués a punt per dinar. Com a responsable de la iniciativa, va valorar molt positivament la resposta de la gent: “Fa un dia preciós i la plaça està molt animada”. Perquè tot estigués a punt, “Suport Castellar ens ha ajudat a preparar i parar taules”, afegia Portillo. Mentrestant, també s’anaven coent els calçots. Fins a 6.500 calçots a la brasa són els que es van coure diumenge.

 

Els restauradors que van oferir el seu menú van ser el Bistró XXI (calçots amb salsa, xoriç i botifarró vegà, patates al caliu i crema catalana), Bruna Burguer (cuixa de pollastre, hamburguesa completa de pollastre, vedella o vegana; croquetes de pernil; pollastre i gorgonzola), La Capritxosa (xoriç,  cansalada o botifarró; nuggets o frankfurt amb patates fregides; patates braves i mel i mató), i la Taverna del Gall i la Gallina (botifarra i mongetes del ganxet, carxofes a la brasa, torrada d’escalivada i anxova i pastís de formatge).

 

Rubén Peñalver, regidor de promoció econòmica, també valorava molt positivament la iniciativa: “hi ha molt moviment de gent, la gent molt contenta, i se serviran més de 450 racions, està molt bé per ser la primera calçotada”.

 

Prèviament, a quarts de dotze del matí, es van dur a terme activitats de cultura popular, per començar a escalfar l’ambient. Van començar el grup de Ball de Bastons, seguits del Ball de Gitanes. L’activitat que es va suspendre va ser el concurs de porró de 20 litres, ja que només una persona s’hi havia inscrit, i finalment, no es va dur a terme.

 

Els menús de calçotada es van servir a la mateixa plaça d'El Mirador. || C. Díaz

Els menús de calçotada es van servir a la mateixa plaça d'El Mirador. || C. Díaz

La gent va gaudir dels calçots a les taules que Suport Castellar va adequar a la plaça d'El Mirador. ||C. Díaz

La gent va gaudir dels calçots a les taules que Suport Castellar va adequar a la plaça d'El Mirador. ||C. Díaz

 

La valoració per part de l’Ajuntament, però, va ser d’agraïment cap a l’associació de comerciants: “És una molt bona proposta que esperem que es consolidi en el temps; la setmana passada va ser a Valls, el lloc històric de calçotades, i ara portem la calçotada al Vallès”, afegia Peñalver.

 

L’alcaldessa Yolanda Rivera va valorar la iniciativa de Comerç Castellar, “i esperem que sigui una iniciativa que hagi vingut per quedar-se perquè fa poble, fa caliu”. Segons Rivera, en la bona resposta a aquesta primera convocatòria de la calçotada popular hi ha tingut molt a veure la difusió que s’ha fet a les xarxes socials, “que ha  funcionat molt bé i ha sabut arribar a la població”, segons Rivera, que va afegir que “a mi també m’agraden molt els calçots, tot i que el secret penso que és a la salsa, que sigui molt bona”

 

La matinal d’aquesta primera Calçotada Popular a Castellar va comptar, a més del menjar, amb un discjòquei que, des de l'escenari, va animar la proposta gastronòmica. 

 

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris