Foto de grup dels guanyadors del 74è concurs de pessebres del Grup Pessebrista de Castellar del Vallès - Jaume Muntada
Els millors pessebres del 2016
El Grup Pessebrista de Castellar del Vallès va entregar els premis als pessebres fets a casa més ben valorats
Redacció
Diumenge va tenir lloc l'entrega de premis al 74è Concurs de Pessebres que organitza anualment el Grup Pessebrista de Castellar del Vallès. Aquesta iniciativa valora l'elaboració dels pessebres fets a casa, - individuals i familiars - , que es presenten al concurs dels pessebristes. L'acte va tenir lloc a la Capella de Montserrat i es va iniciar amb els parlaments del president de l'entitat, Ferran Batiste-Alentorn, que va agrair la participació dels candidats al concurs i va animar a aquests mateixos "que l'any que ve engresquin més persones que vulguin participar als pessebres fets a casa". La xifra, enguany, "ha disminuït una mica, però ha crescut en qualitat", apuntava el president. Seguidament, el Cor Sant Esteve va obsequiar l'assistència amb una selecció de peces, tan abans de l'entrega de premis com al final de la mateixa.
El pessebre que va agradar més al jurat, format per Ferran Batiste-Alentorn, Gerard Enrique, Míriam Pelegrina, Pere Castellví, Montse Santander i Joan Romeu, va ser el de l'Oriol i la Berta Moreno i el Roc, el Jan i la Mar Franch (el més coquetó).
En la classificació infantil, van guanyar l'Èric i l'Andrea Peña Oller (el més petitó), el Pau i l'Aniol Fuster (el més endreçat) i la Ginesta Martí Pardo (el més original).
En la classificació de pessebres populars, el que més va agradar va ser el de la Mariona, Oriol i Tim Gibert (el més ben treballat). També van ser premiats els de l'Ana Buraon (el més gran), l'Ona Garcia (el més planer), la Maria Bermúdez (el més estel·lat), la Laura Sánchez (el més poblat), el Josep Sáez (el més il·luminat), la Irene García (el més recollit), la Montse Oller (el més català), la Joana Berrió (el més empedrat), la Maite Azorín (el més popular), l'Ana Belén Gómez (el més muntanyenc), el Xavier Comasòlives (amb més figures antigues), el Jaume Homet (el més hebreu), la Marina Antúnez (amb més manualitats) i la família Prat - Salvadó (el més nevat).