20240204 124352_1440x961
Joves intèrprets dels 'Animals', l'espectacle que es va fer fa uns mesos a L'Alcavot. ||CEDIDA
06/02/2024 Cultura
L'Alcavot, un espai també per als joves

El passat 4 de febrer es va poder gaudir  d’un espectacle ple de contingut, sentiments i emocions, protagonitzat per nois i noies

Marina Antúnez

L’Alcavot encara noves propostes per aquest cap de setmana. D’una banda, dissabte 10 de febrer, a les 20.30 hores, ha previst les ‘Cartes d’amor’ a càrrec de l’Associació Amants del Teatre, que porta a escena aquesta proposta d’ A. R. Gurney, una comèdia romàntica, divertida i emotiva que fa més de 30 anys va ser finalista dels Premis Pulitzer i que ha esdevingut un autèntic clàssic modern.

Cartes d’Amor és la crònica de la relació epistolar d’una parella Andrew Ladd i Melissa Gardner al llarg de les seves vides. A través de les seves cartes, sabem de les seves esperances i ambicions, dels seus somnis i decepcions, victòries i derrotes, de l’amistat incondicional i la passió dels eterns amants. Una història basada en la intimitat i complexitat dels sentiments.

 

Diumenge 11, a les 12 hores, emmarcat en el cicle d’espectacles familiars, L’Alcavot torna amb un espectacle de Laberta Delpoblet. Aprofitant les dates hivernals Laberta escenificarà un recull d’històries en les que l’estació del  fred n’és protagonista. La rondallaire farà viatjar el públic per un munt de situacions, presentarà personatges i involucrarà directament els nens i nenes del públic. Una matinal de teatre divertida i especial, ideal per gaudir en família amb els més petits de la casa.

 

 

Cròniques

 

‘Els enigmàtics tatuatges’ va ser la proposta que Maribel González Angulo va fer arribar al públic, la setmana passada. S’inicia, així, un cicle de xerrades divulgatives a L’Alcavot. La Maribel González Angulo, que és qui coordinarà el  cicle, ha estat la primera, amb una xerrada sobre els tatuatges.

 

Amb una exposició recolzada amb un seguit d’imatge, la Maribel ens va parlar de diverses característiques i significats dels tatuatges. Sembla que el tatuatge és actual i modern, però en realitat és una pràctica mil·lenària a moltes cultures. Una manera d’expressió  present en la història de la humanitat. Durant la xerrada va desenvolupar diverses tesis, algunes prou demostrades, de com els tatuatges poden posar al descobert la personalitat de les persones que els llueixen.

 

El traç, el color, la mida, el lloc, etc, són trets significatius que no  són triats a l’atzar i que, molt sovint, responen a indicacions del subconscient.

Va ser una presentació  entretinguda i interessant. Una vetllada d’una hora que va donar per parlar del  tema en qüestió i fer un breu col·loqui amb els participants.

El proper dia 2 de març, primer dissabte de mes, tindrà lloc la segona sessió que anirà a càrrec de Xavier López-Atalaya, que ens presentarà un tema també molt interessant: ‘Les cèl·lules senten les emocions’.  

 

 

Diumenge, 4 de febrer, es va poder gaudir a L’Alcavot d’un espectacle ple de contingut, sentiments i emocions: ‘Animals’, a càrrec de la Cia. Petit Món. Interpretada per 13 adolescents, estudiants d’ESO, es plantegen situacions i inquietuds pròpies de l’adolescència. Canvis, nous estímuls i sensació d’incomprensió solen ser les experiències de molts joves. La posada en escena va ser impecable. Els joves actors i actrius van demostrar una gran capacitat expressiva de comunicació. Cada un d’ells, en el  seu rol, va evidenciar el treball personal  i d’equip que hi ha al darrere, treball previ a la escenificació i que van realitzar de la ma de Laia Vila, autora i directora de l’obra.

 

Amb aquest espectacle, la companyia vol donar valor i visibilitat a la veu dels joves, i de debò que ho  aconsegueix. ‘Animals’ no és un espectacle infantil, és un projecte que ofereix l’oportunitat de reflexionar sobre relacions familiars i diferents realitats. Sovint parlem del problema dels adolescents, quan en realitat el  problema dels adolescents són els adults que han oblidat que també van ser adolescents.

 

Es van fer dues funcions, un al matí i una altra per la tarda. Ambdues sessions van aconseguir exhaurir les entrades. Èxit total, de públic i de participació, perquè al  final  es va obrir un col·loqui sobre el tema i, tant matí com tarda, els assistents es van interessar per l’obra, pels intervinents i per la problemàtica vivencial i social que viuen els nois i noies en aquesta etapa vital. En els col·loquis post-funció es va comptar amb la presència de la psicòloga infantil Paola Martínez i  de l’educador de joves tutelats Roger Segura. I també cal destacar que vam poder comptar a L’Alcavot amb una notable representació d’alumnes de l’escola FEDAC, 11 alumnes, i també d’un grup de persones vinculades a la Fundació Arrels.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris