20221211 131031_1440x961
Pep i Tinet, a l'espectacle del passat 11 de desembre. Al centre, Gabi Ruiz, president de L'Alcavot. || CEDIDA
12/12/2022
L'Alcavot omple el desembre de propostes

L'Espai Cultural anuncia els propers espectacles i la celebració del primer aniversari 

M. A.

El diumenge,11 de desembre, L'Alcavot va dur a terme un espectacle destinat al públic familiar, especialment als nens i nenes de la primera infància. Una de pallassos va ser una sorprenent mostra de la capacitat dels pallassos per recuperar l’esperit infantil dels adults. Prop de 60 persones vam omplir L’Alcavot. El pallasso és el personatge còmic per excel·lència, l’artífex de les rialles més sinceres i entranyables que hom pot lluir. Els pallassos Pep i Tinet van presentar un espectacle  de l'estil del pallasso tradicional: Bromes, gags, disbauxa, situacions absurdes i comicitat, molta comicitat adreçada al públic familiar, Un espectacle encisador fet per dos artistes experimentats que van fer riure nens i  nenes, pares i mares, avis i àvies.

 

En Cesc Serrat (Pep), rondallaire, educador i pallasso, I Agustí Planas (Tinet), narrador de contes, mestre, actor i pallasso acumulen 50 anys d’experiència als escenaris, la seva capacitat artística i la seva sensibilitat han captivat tot el públic.

 

El dijous dia 1 de desembre va tenir lloc una nova sessió de S’horabaixa a L’Alcavot. El tàndem divulgador Llenguaferits, format per David Vila i Ros i la Jessica Neuquelman, van estrenar el seu nou muntatge dedicat a la figura de l’Enric Larreula: LES LLENGÜES D’ENRIC LARREULA.  Els dos llenguaferits van fer un recorregut per l’obra narrativa i poètica de l’autor Enric Larreula. Van fer conèixer la seva trajectòria com a escriptor i com a professor, van posar de manifest la seva vehement defensa de la llengua catalana i a més van donar a conèixer la seva tasca de traductor i d’autor traduït.

 

els Lletraferits van desenvolupar la seva proposta divulgativa i desplegant el seu tarannà alegre i participatiu, tot fent que la vetllada fos amena i atractiva. 

 

En aquesta ocasió, es va comptar amb la presència del propi escriptor, Enric Larreula, que va venir acompanyat de la seva família. Tot i que estava previst un col·loqui final, la sorpresa va fer que la vetllada canviés de rumb i es convertís en una festa de celebració espontània i imprevista. El dia 2 de desembre és l’aniversari de l’Enric Larreula, 81 anys, i la seva família va portar cava i pastissos casolans per celebrar-ho. Es va convidar tot el públic a participar de la celebració i l’esdeveniment va assolir el grau de festa d’aniversari, amb pastís, bufada d’espelmes, brindis i tot el  que calia.En definitiva, va ser una gran sorpresa i un orgull per a L’Alcavot celebrar l’aniversari de l’Enric Larreula amb la sala plena d’amics, familiars i simpatitzants. Una vetllada magnífica i  entranyable en la que el mateix Larreula va pujar a l’escenari  per recitar alguns versos.

 

El diumenge, 4 de desembre, L'Alcavot va inaugurar l'exposició d’art COL·LECTIVA L’ALCAVOT. Durant l’any 2022 hem tingut el goig i privilegi de gaudir de l’obra de diversos artistes que han omplert d’art, bellesa i cultura les parets de L’Alcavot. Han estat vuit exposicions individuals en les que cada un dels autors ha deixat la seva ànima, les seves experiències, els seus desitjos, les seves inquietuds i òbviament el seu talent.

 

Fins a 60 persones es van aplegar a L’Alcavot. Un cop oberta al públic, Gabi Ruiz, president de L’Alcavot, va fer la presentació de l’acte i va explicar en el  seu parlament la rellevància i importància d’aquesta exposició  per a l’entitat. El dia 9 de desembre s’acomplirà un any de l’obertura de la sala i es va fer amb una exposició d’artistes locals històrics, ja desapareguts. 

 

En aquesta exposició col·lectiva hi trobem diversos estils i contraposats -abstracte, surrealista, figuratiu, realista, simbolista, expressionista- i tècniques variades -oli, aquarel·la, acrílic, collage- fet que fa encara més rica la mostra i de passada enriqueix també l’espectador.

 

A la inauguració es va comptar amb l’actuació les ballarines Laia Jodar i Jasmin Lochan, ambdues formen la companyia Ammavaru, un grup de dansa Tribal Fusió, un estil de dansa que enamora i que rep influències de moltes cultures d’arreu del món. Van oferir tres balls. Amb els seus moviments serpentejants i delicats en alguns moments, i forts i contundents en altres, van aconseguir captivar els espectadors. Finalment tothom va poder gaudir de cava i aperitiu per celebrar i  brindar pels artistes i la mostra.

 

Inauguració de la Col·lectiva de L'Alcavot. || CEDIDAInauguració de la Col·lectiva de L'Alcavot. || CEDIDA

 

Properes propostes a L'Alcavot

 

El dia 15, a les 20.30 hores, al cafè teatre S'horabaixa s'ha previst un espectacle titulat Spa Mocions, de Rosa Fité. Aquesta és una proposta per a adults, un massatge per a les emocions. Així defineix aquest espectacle la Rosa Fité. Són sis històries o relats que ens duen a fer una passejada per diferents etapes de la vida d’una dona i a viure un seguit de situacions i emocions, com a persones que som, totes elles banyades de grans dosis d’humor.

 

L'entrada general té un preu de 7 euros, de 5 pels socis de l'Alcavot. Inclou consumició i es pot fer la reserva a www.entrapolis.com

 

 

El proper 17 de desembre, a les 11 hores, s'ha previst el Caga Tió amb un objectiu solidari, ja que el que es recapti es donarà a l'escola de nenes a la Índia Fior Di Loto. Aquest acte està organitzat conjuntament per La TACA  i L'Alcavot, i protagonitzat per Sílvia Leiva i Gabi Ruiz. Aquesta activitat està inclosa al projecte de cooperació amb la Fundació Fior di loto. Al final de la sessió de contes es portarà a terme la tradició  nadalenca de fer cagar el  tió. Els nens que vulguin participar hi podran participar i portar-se a casa algun dels regals que traurà la soca caganera. L'entrada té un preu de 5 euros.

 

El 17 de desembre, a les 19 hores, s'ha previst un concert amb Llongue & Ricard Latorre. Es tracta d'un acte organitzat per Castellar per les Llibertats, amb la col·laboració de l'Ajuntament i L'Alcavot. 

 

 

Josep Maria Llongueras "Llongue" va ser un dels pioners del rock català amb el grup LA MADAM, compagina els seus directes amb cançons d'aquesta banda, les dels discs en solitari que ha anat editant al llarg de gairebé trenta anys, i versions molt escollides de temes internacionals del pop i el rock que l'han acompanyat al llarg de tota la seva vida, i que són en gran manera responsables del seu tarannà artístic. Els seus concerts són un repàs aleatori per totes aquestes peces que ell va ordenant curosament amb explicacions i anècdotes amanides d'humor i ironia.

 

L'acompanya a l'escenari Ricard Latorre, pianista i compositor que, a més d'haver col·laborat en els treballs de Llongue des de 2006, ha treballat també amb artistes com la família Torelli, la companyia el tub d'assaig o Litus i que actualment està a punt d'editar un disc amb el seu projecte personal anomenat la Rico. El concert formarà part dels actes a favor de la Marató de TV3 i, per tant, la recaptació anirà destinada a aquest projecte a benefici de la investigació per millorar la salut cardiovascular.

 

El 18 de desembre, a les 12 h, s'ha previst una xerrada - vermut titulada 'No eren bruixes, eren dones', a càrrec d'Anna Madrid i Isabel Márquez. Elles ens parlaran d’elles, de bruixes i del seu llibre Jo em confesso bruixa.

Hi va haver un temps en què les dones que no  seguien els estereotips de l’època van ser perseguides, acusades de bruixeria i condemnades a morir cremades a la foguera o penjades en la forca. Es tractava de dones que, per llurs coneixements, saviesa, independència i caràcter van ser considerades una amenaça per part de l’elit masculina dominant a l’Edat Mitjana. Existeixen molts mites sobre aquestes dones: adoradores del diable, pactes satànics, pocions, verins, conjurs, màgia negra... Però, qui eren realment les bruixes?

 

Anna Madrid és llicenciada en Antropologia Social y Cultural (UAB); Infermera (ESIM). Diplomada en Treball Social (Universitat de Barcelona) i Isabel Márquez Romero és Doctora i Llicenciada en Antropologia Social i Cultural (UAB); Infermera especialista en salut mental CAEMIL (INAD); Máster en antropología aplicada (UAB) i Máster en investigació de salut (Universidad Alcalá de Henares y Medellín)

 

També el dia 18, a les 18 hores, s'ha previst una sessió de Pastorets a càrrec de la Cia. Alcavot Teatre. Gabi Ruiz presenta uns pastorets diferents, mantenint la popular i tradicional història dels pastors que mantenen una disputa amb els dimonis per evitar que el Messies sigui el salvador dels homes.  Amb aquest esperit, Gabi Ruiz ha creat un espectacle que recrea el relat i ho fa a l’estil de narració  de contes tot utilitzant figures de fusta. Hi haurà pastors, dimonis, àngels, ovelles, els reis d’orient i, evidentment, Maria, Josep i el nen Jesús. El preu de l'entrada és de 5 euros.

 

El 22 de desembre, a les 20.30 h, S'horabaixa porta per títol Enfilall d'excuses, i anirà a càrrec de Jaume Madaula i Maite Soler, amb música de Trist Trash Trio. Enfilall d’excuses és un recital poètic trash, irreverent, proper, desenfadat. Partint de la poesia de Maite Soler, entre temes de rock and roll primitiu, acompanyats d’una copa de vi, els rapsodes aniran avançant cap a una experiència embolcalladora de poesia, música i humanitat. L'entrada té un preu de 7 euros i inclou consumició. Serà de 5 euros pels socis de L'Alcavot

 

 

 

 

 

Amb motiu de les festes nadalenques, i aprofitant que s’acompleix un any de la inauguració del  local, L’Alcavot Espai Cultural organitzarà unes sessions de quinto, una manera de distracció popular i tradicional d’aquestes festes. Hi haurà regals, diversió, animació i moltes ganes de passar-ho bé. Comptarem amb lloros, guixes, cartrons i tot el necessari perquè les sessions de Quinto de L’Alcavot siguin inoblidables.

 

 

De cara al mes de gener, per al dia 8, a les 12 hores, s'ha previst una sessió de teatre familiar amb 'Els tres porquets', a càrrec de la Cia. Alcavot Teatre. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris