El pròxim dilluns se sabran els guanyadors del Truitàpa’t, que ha servit 4.940 racions, i es lliurarà el xec de 50 euros d’entre les butlletes participants
La primera edició del Truitàpa’t, la ruta gastronòmica per 15 establiments de Castellar destinada a trobar la millor truita que Comerç Castellar va organitzar entre el 27 de febrer i l’1 de març s’ha tancat amb 4.940 racions de truites. La valoració que en fa la presidenta de comerç Castellar, Déborah Portillo, és força positiva tot i que “potser ha estat més fluix que al maig del 2024 -quan es va fer el Corretruites- perquè ha coincidit amb la rua de Carnestoltes i la gent està més posada en participar o veure la rua”. Portillo, que també és la propietària de la Taverna del Gall i la Gallina, reconeix que va fer unes 600 racions de la seva proposta de truita, la Reina Carnestoltes.
Altres restauradors com l’Estefania Millán, de la Capritxosa, ha aprofitat el Truitàpa’t per “donar-se a conèixer” ja que la ruta gastronòmica ha coincidit amb l’estrena del seu local, entre el carrer Anselm Clavé i Doctor Rovira, ja que fins ara el negoci era una furgoteca al parc de Colobrers. “Ens ha anat molt bé. No teníem cap expectativa perquè l’any passat no vam participar”, explica Millán, que afegeix que “hem treballat molt, la gent es quedava a sopar amb l’excusa de la truita i, fins i tot, ja venia a sopar directament”. En el seu cas, van servir unes 400 racions de la truita que van preparar, La Moreneta.
Qui també participava per primer any era la pastissera Júlia Lluelles, de Llullu Cakes, amb la seva proposta de La Porca. “Per ser el primer any que participàvem ens ha anat molt bé. Hem fet unes 520 truites i el dia més fort ha estat el divendres”, apunta Lluelles, que considera que “dissabte, amb la rua, no ens va anar malament perquè el nostre establiment està molt proper per on passava la rua i a les set del vespre ja ens demanaven truites”.
Diferents clients tastant la truita La Porca de Llullu Cakes. || Q. PASCUAL
El dilluns dia 10 es farà l’entrega de premis i es donarà el xec a la persona que ha guanyat el xec de 50 euros a bescanviar en qualsevol dels establiments gastronòmics participants en el Truitàpa’t 25. Per optar al premi, el client va haver de tastar un mínim de tres varietats en el transcurs dels tres dies de Truitàpa’t 25, i dipositar les butlletes en les urnes que estaven ubicades en tots els establiments participants. Només s’han comptabilitzat aquelles butlletes amb les dades omplertes i que compleixin el requisit dels tres segells d’establiments gastronòmics diferents. A més de la Taverna del Gall i la Gallina, La Capritxosa i Llullu Cakes, van participar a la iniciativa Andreví Pastissers, Bar Nelson, Bistró XXI, Bruna Burger & Grill, Cal Pinxito, Centre Feliuenc, Garbanzo Negro, La fruiteria del poble, La Masia del Racó, La Piparra, La Tribu Cafè & Bakery i Txivarri.