L’activitat, que va tenir lloc a la Biblioteca Municipal, va comptar amb la trementinaire Nona Arola
La Biblioteca Municipal va acollir la tarda de divendres el taller Les males herbes comestibles a càrrec de la trementinaire Nona Arola. Es tracta d’una proposta que s’emmarca al programa Parcs i Biblioteques de la Diputació de Barcelona. Amb totes les places exhaurides, el taller i també tastet, va oferir un viatge a través de diverses plantes silvestres i males herbes, per descobrir les seves propietats i aplicacions a la cuina. Arola va remarcar que, l’ús de les plantes en la medicina “no és cosa d’àvies”. I va subratllar que es conserven “tractats de botànica de grecs i romans que encara són de referència perquè descriuen molt bé les propietats”. La trementinaire va assegurar que “la farmacologia moderna beu de la tradició fenícia, egípcia, grega o romana”.
Entre les plantes que van protagonitzar la sessió, destaquen el pi blanc, tant les seves fulles com els brots tendres o els pinyons - antitussigen, antiinflamatori, antipirètic i desinfectant- el romaní -ric en calci, potassi, ferro i vitamina B6-, la ravenissa -antibacteriana i també indicada per a les afonies o faringitis- o la calèndula -antisèptica, antiinflamatòria i cicatritzant-.
A banda de mostrar-les acabades de collir, Arola va oferir un tastet d’algunes receptes que incorporen aquestes plantes i herbes que tenen propietats medicinals. Per exemple, a banda d’infusionar-les, va proposar un divertit risotto de bolets i sal de pi, pesto de pi o brownie amb brots tendres de pi, galetes, salsa o gelat de romaní, empedrat o trinxat amb salsa de ravenissa, oli de calèndula, o boletes de formatge arrebossades amb pètals de calèndula.