panellets_1440x961
La Pastisseria Muntada ha elaborat 150 kg de panellets per aquesta festivitat / C. D. 
31/10/2024 Actualitat
Els preus dels panellets es mantenen per segon any

Aquesta castanyada s'ha recuperat un panellet que s'elaborava fa molts anys, l'os de sant

Cristina Domene

El rei indiscutible dels panellets continua sent el de pinyons. Això sembla que no canvia malgrat totes les tradicions foranes que s’estan arrelant a casa nostra. Però sí que es modifiquen les tendències. “Hem de competir amb el Halloween. Malgrat que la gent comença a celebrar Halloween, continuen comprant panellets, però en menys quantitat, perquè han de destinar una part dels diners a les llaminadures i a les disfresses”, explica al mestre pastisser Joan Muntada. Per al professional, la clau és adaptar-se. “He elaborat una vintena de sabors diferents dels de cada any, però també he fet panellets amb temàtica Halloween. Amb massapà he fet bruixes, vampirs i un bombó de festuc amb forma de carabassa”. Muntada opina que no es pot donar l’esquena a les noves tendències, però tampoc oblidar les tradicions. De fet, enguany, la Pastisseria Muntada ha recuperat un panellet que feia anys que no elaborava, l’os de sant. “Un panellet allargat amb massapà i farcit”. És el segon any que el preu del panellet es manté, perquè curiosament, el preu del pinyó i de l’ametlla gairebé no han pujat. El panellet és un producte molt més agraït que altres dolços com la coca de Sant Joan o el tortell de Reis. “Es pot planificar i executar amb més temps. He fet 70 kg d’ametlla, i quan hi incorporem els farcits es converteixen en uns 150 kg de panellets”, va detallar Muntada.

 

Les llaminadures agafen volada
Uns altres dolços diferents dels tradicionals de Tots Sants i que estan agafant volada són els caramels i les llaminadures amb temàtica de por: dentadures, cervells, dits, cucs... La finalitat és que els infants (i adults) que van trucant per les cases o els establiments amb la pregunta “trick or treat?” (‘confit o crit?’, en català) acabin amb el cistell ple. “Els darrers dos anys he copsat un augment en la venda de caramels per Halloween. La gent els compra per donar-los quan els nens i nenes truquen a casa. I tot i que durant tot l’any hi ha llaminadures com cucs o dits, en aquesta època hi ha molta més varietat d’aquesta temàtica. És una festivitat divertida i, per això atrau tant”, manifesta Anna Giménez, propietària de La Casa de les Xuxes.

 

Llaminadures amb temàtica de por / C. D.

Llaminadures amb temàtica de por / C. D. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris