WhatsApp Image 2024 10 22 at 18.09.25_1440x961
Un moment del taller de cuina amb Ada Parellada aquest dimarts al Mercat ||R.G.
22/10/2024 Actualitat
Moniato farcit: una bomba de tardor

Ada Parellada va oferir un showcooking al Mercat amb aquest tubercle de temporada

Rocío Gómez

Una de les cuineres més mediàtiques de Catalunya, Ada Parellada, ha oferit aquest dimarts un showcooking obert a tota la ciutadania al Mercat Municipal. Es tractava d'una proposta organitzada per l'Ajuntament amb la col·laboració del Mercat i de la Diputació, que va comptar amb un gran èxit de participació. Parellada va apostar per una recepta protagonitzada pel moniato, un dels productes estrella de la temporada. La xef va reivindicar que s'ompli la cistella als mercats "perquè ens donen productes de proximitat, de la tardor". I va recordar que els productes de temporada "són una joia de la natura que s'ha d'aprofitar". "Anar el mercat ens ajuda a mantenir una alimentació variada i sostenible", va subratllar.


Quant al moniato, la xef va constatar que s'associa "a la Castanyada, al moniato ensucrat de les sobretaules de tardor, però el fet és que és una patata". Parellada va apuntar que és un producte popular a la cuina d'Amèrica del Sud. "Gràcies a aquesta segona onada d'immigració ens ha arribat aquí amb molta força", va apuntar.


Concretament, al showcooking es va presentar una recepta de moniato farcit amb botifarra negra, cigrons cuits, espinacs tendres, pinyons, magrana i mozzarella, per gratinar. "Hem d'incorporar el moniato a la nostra cuina i gaudir-lo durant tota la temporada", va recomanar. La cuinera també va posar en valor els "productes de tradició com els embotits, i en aquest cas, la botifarra negra que és molt present a la nostra cuina, i és una explosió de sabor". En aquesta línia, com a ferma defensora de la cuina d'aprofitament, la convidada va explicar que els farcits són una bona opció per incorporar "les miques". "La miqueta d'embotit que et sobra, la miqueta de pit de pollastre... El farcit funciona per la patata i el moniato, però també per altres receptes com els canelons, les truites o les croquetes", va comentar.


D'altra banda, la xef va remarcar que la carabassa i les castanyes han de ser presents en el nostre dia a dia, productes de temporada que ompliran d'alegria les nostres taules. "Fa dues generacions les carabasses es donaven als porcs. És un producte molt versàtil per ser acompanyament, complement o plat principal", va dir. "Les castanyes eren les patates d'abans, eren l'hidrat que atipava. Hi ha poca producció. Aprofitem-les!", va afegir.


Finalment, des del Mercat es van preparar lots amb tots els ingredients necessaris per a la recepta a un preu ajustat. A més es va obsequiar els assistents amb un davantal. Els estudiants del PFI de Cuina van col·laborar en l'elaboració de la recepta de bracet amb la cuinera i també en el tast que es va oferir.

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris