Una vintena de paradetes d'alimentació van vendre productes al llarg de diumenge, tot desafiant la pluja
La Fira de Sant Josep va tornar diumenge amb més d'una vintena de paradetes per omplir el farcell amb productes alimentaris d'arreu de Catalunya. A la plaça del Mirador, els castellarencs hi van poder comprar embotits, vins, caves, licors, pa, coques i dolços, com xuixos gironins, olives farcides, espècies medicinals i moltes altres exquisideses. Tampoc no hi va faltar el repartiment de coques, al matí, i de crema catalana, a la tarda. La pluja intermitent, però, va fer la guitza i va fer minvar l'afluència en algunes de franges horàries del dia.
Una hora després que les paradetes obrissin, la plaça del Mirador es va començar a omplir de castellarencs amb ganes de fer compres. Així doncs, des de les 11h fins a les 13h, centenars de castellarencs van passejar i van adquirir productes alimentaris. Ara bé, el cel s'anava enterbolint i van caure les primeres gotes d'aigua.
"El temps ens ha marcat, evidentment", lamentava la Govinda, de la paradeta del Forn de Cabrianes, que oferia pa i tota mena de coques i dolços de Sant Fruitós del Bages. "Però la resposta de la gent és molt bona. La fira de Sant Josep de Castellar té molta representació dels articles alimentaris de totes les zones de Catalunya i sempre hi volen participar", matisava. "Amb les dues horetes de màxima afluència ja hem fet la fira", valorava.
Envoltat de les ampolles de vins i caves del celler Marquès de Santa Inès, Xavi Pagès feia un bon balanç de la fira d'enguany, menys marcada que la de l'any passat per la pandèmia: "Fa molts anys que venim i és una fira amb una organització exemplar i amb una distribució de llocs molt correcta. Sempre ho he dit, és una fira on ve de gust venir, perquè passa molta gent i venen amb ganes de comprar".
Però Pagès no amagava el desencís meteorològic: "Avui, llàstima del temps. Just a l'hora que la cosa estava més animada, s'ha posat a ploure i l'aigua ens ha desmuntat la fira". Per altra banda, comentava que prefereix que la Fira de Sant Josep se celebri en dissabte, ja que és un dia en què al vespre hi ha més afluència i possibles compradors. Enguany, tot i que el dia de festivitat local, el 19 de març, va ser dissabte, la fira es va celebrar el diumenge per no coincidir amb el mercat no sedentari.
Vins i caves del celler Marquès de Santa Inès - L'ACTUAL
Aquells castellarencs que van desafiar el plugim de diumenge a la tarda, van poder gaudir de la crema catalana de la pastisseria Muntada. "No ha sigut com altres anys per culpa de la pluja, però la gent ha vingut molt contenta i ha estat molt agraïda", comentava el pastisser Joan Muntada. En dues hores, es van arribar a repartir més de 400 racions.
Al llarg del cap de setmana, també entorn de la diada local, a Castellar es van realitzar moltes altres activitats, com la 6a edició dels Petits Concerts de Sant Josep; l'audició de sardanes organitzada per l’Ajuntament i l’Agrupació Sardanista Amics de Castellar, a càrrec de la Cobla Jovenívola de Sabadell; la recollida de fons per a Ucraïna dels Bombers de Castellar, diumenge a la plaça del Mirador; o el Concurs de Cuina de Mongetes del Ganxet, de la secció Local d'ERC, que van guanyar Maria Antònia Vilardebó i Jordi Serra.