ADF 3_950x634
Marina Simó i Xavi Ruano, d'ADF Castellar, en l'acte de signatura de conveni amb el Consell Comarcal. Al centre, Ignasi Giménez || Consell Comarcal
04/07/2024 Actualitat
Conveni del Consell Comarcal amb les ADF del territori

L’Ajut econòmic s’ha ampliat per donar resposta a la sequera que complica la situació dels boscos

Aquest dimecres, Ignasi Giménez, president del Consell Comarcal del Vallès Occidental i alcalde de Castellar del Vallès i Joan Trenchs, president de la Federació d'ADF del Vallès Occidental, han signat el conveni de col·laboració entre les dues entitats en un acte que ha tingut lloc a la seu comarcal del Consell al qual ha assistit també la consellera comarcal d'Emergència Climàtica del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Laura Oliver i representants de les ADF del territoriEl Consell realitza una aportació econòmica de recursos propis cada abt en concepte de col·laboració en les actuacions de prevenció activa i passiva dels incendis forestals a la comarca. Enguany, s’ha valorat la situació de sequera que es viu a Catalunya i que manté la comarca en situació d’excepcionalitat i per aquest motiu, el Ple comarcal ha aprovat una partida de 2.500 euros que se sumaran a la xifra de 6.000 euros que es destinen anualment a l’ADF del Vallès Occidental. En total, 8.500 euros per a accions a realitzar aquest 2024. 

 

Giménez ha remarcat el paper clau que ocupa la Federació d’ADF en la prevenció dels incendis a la comarca així com la importància de les agrupacions de defensa forestal en aquest context d’emergència climàtica. Trenchs ha agraït al Consell Comarcal el seu suport a la Federació d’ADF, que fa possible la coordinació de tasques de prevenció d’incendis i facilita l’ampliació de l’equip de voluntaris que cuida del territori. Actualment a la comarca existeixen 15 agrupacions de defensa forestal i 300 voluntaris actius que les conformen.

 

En declaracions a L’ACTUAL, Marina Simó coordinadora operativa d’ADF Castellar, ha destacat la importància de comptar amb aquest conveni perquè és “un coixí de treball molt important”. “Aquesta subvenció ens ajuda a tenir un bon punt de coordinació no només pels incidents que passen al nostre territori també arreu de Catalunya i millora les condicions amb les quals treballem com a voluntaris”. En aquest sentit, Simó també subratlla el volum d’activitats que han anat creixent arran de la sequera “que fa que cada vegada tinguem els boscos més bruts i també tenim més afluència de gent” i, per tant, són recursos “per treballar millor i amb més coordinació al nostre territori”.

Comparteix
M'agrada
Comentaris