IMG 4156_1440x961
Ignasi Riera durant el taller || A. Tor
17/04/2024 Actualitat
Taller per reduir el malbaratament alimentari

La iniciativa Recooperem del Consell Comarcal del Vallès Occidental ha organitzat l'acte

Jaume Clapés Solé

Els safareigs de la Baixada de Palau han acollit avui, dimecres 17, el taller Com podem aprofitar els aliments? que ha impartit Ignasi Riera de la cooperativa d’iniciatives sostenibles Tarpuna.

 

“Dins la iniciativa Recooperem de sostenibilitat alimentària, arranquem aquest any amb un cicle de tallers per apropar a la ciutadania el concepte de malbaratament alimentari i com a les llars podem fer coses per prevenir-lo o reduir-lo”, ha explicat Nélida Rodríguez, tècnica de projectes de sostenibilitat alimentària del Consell Comarcal del Vallès Occidental, entitat coorganitzadora juntament amb l’Ajuntament.

 

En el taller, Riera ha elaborat in situ una ‘Crema de verdures de parts oblidades’ i un ‘Humus de fulla de pastanaga amb crudités de col’. “La idea d’aquest taller demostratiu és ensenyar com podem aprofitar les parts dels aliments que normalment llançaríem i que es poden servir per a l’alimentació”, ha concretat Rodríguez.

 

El tallerista ha fet servir tot el porro del qual “només en traurem la part groga de dalt”, ha precisat, però la fulla ha anat tota a la cassola. De la mateixa manera, a la patata li ha deixat la pell i a les bledes les penques. I ha afegit que per poder-hi posar aquestes parts més fibroses només cal tallar-les en trossos més petits i fer servir el colador o el passapuré abans que la crema arribi al plat.

 

Pel que fa a l’humus, a part dels cigrons de rigor, hi ha posat fulles de pastanaga sense la tija i per a les crudités ha pelat i tallat a tires fines, tiges de col, coliflor i bròquil. “De les brassicàcies es pot aprofitar tota la planta encara que no estem acostumats a fer-ho”, ha dit Riera, referint-se a la família de les verdures que serviran per sucar a l’humus.

 

Una quinzena de persones s’han pogut nodrir d’aquests consells d’aprofitament: “Segur que el taller serà molt profitós per tots els assistents”, concloïa Rodríguez.   

Comparteix
M'agrada
Comentaris