00fff299 ff71 4b2c b9df d28b06116880_1440x961
El paisatgista xilè Cristóbal Elgueta fent el curs al Centre de Serveis. || J. R.
26/09/2024 Actualitat
Com fer paisatgisme ecosistèmic

El paisatgista Cristóbal Elgueta ha impartit dos cursos aquesta setmana

L’Institut de Jardineria i Agricultura Les Garberes  ha convidat des de dimecres i fins aquest divendres l’enginyer forestal i paisatgista xilè Cristóbal Elgueta perquè imparteixi dos cursos. Elgueta és formador en paisatgisme ecosistèmic i “té una mirada positiva del futur del paisatgisme i dels espais verds”, explicava la responsable d’innovació i sector de l'institut, Berta Tasias, en la primera sessió del curs de paisatgisme ecosistèmic que es va fer al Centre de Serveis. “Tot i no negar el canvi climàtic, els seus plantejaments són constructius, és a dir, proposa actuacions davant d’aquestes situacions”, assegurava Tasias.


El paisatgisme ecosistèmic parteix de la integració d’espais renaturalitzats, amb el màxim aprofitament de la gestió de l’aigua, i amb solucions que tenen a veure amb la mínima petjada ecològica, tot posant en valor els cicles, l’arquitectura, la bellesa i la dinàmica del color vinculada al sistema ecosistèmic del jardí.


En el cas d’Elgueta, el paisatgista “fa propostes concretes de com s’ha de treballar, i imaginatives. És molt revelador allò que t’explica, i proposa mirades i plantejaments innovadors”, constata Tasias. Tot i que anem cap a una situació en què hi haurà cada vegada menys aigua, “això no significa que cada vegada tinguem menys verd, si les coses es fan bé”.


Entre els assistents al curs hi havia paisatgistes, personal de parcs i jardins de diversos ajuntaments. Durant tot el dimecres al Centre de Serveis es van impartir cinc mòduls teòrics. Aquesta tarda es farà una sessió pràctica de muntar dues parcel·les de 3x3 metres a l’exterior de l’institut “amb les tècniques, els substrats i el tipus de plantes que ens ha plantejat Elgueta, amb el propòsit de veure si tot el que s’ha explicat es pot aplicar a Castellar i als nostres jardins”.


Aquest divendres, el paisatgista xilè impartorà al mateix institut un curs sobre piscines biològiques, on l’aigua es depura a través de les plantes. “Les piscines biològiques s’estan posant molt de moda i en l’àmbit paisatgístic és molt bonic integrar-les en un jardí, a més que a escala ambiental és molt millor”, constata Tasias. El curs ha estat un èxit pel que fa a assistència, fins al punt que “molta gent s’ha hagut de quedar fora, senyal que és un tema que interessa”, apunta la la responsable d’innovació i sector de l’institut.


Aquest divendres, el paisatgista xilè impartirà al mateix institut un curs sobre piscines biològiques, on l’aigua es depura a través de les plantes. “Les piscines biològiques s’estan posant molt de moda i en l’àmbit paisatgístic és molt bonic integrar-les en un jardí, a més que a escala ambiental és molt millor”, constata Tasias. El curs ha estat un èxit pel que fa a assistència, fins al punt que “molta gent s’ha hagut de quedar fora, senyal que és un tema que interessa”, apunta la directora de l’Institut Les Garberes.

Comparteix
M'agrada
Comentaris