DSC01387_1440x961
Una imatge d’arxiu de les instal·lacions de la planta de Castellar Vidrio. || ARXIU
10/10/2024 Actualitat
Castellar Vidrio invertirà 60 milions en un nou forn

El Ministeri d’Indústria subvencionarà  amb 6,31 milions la instal·lació

Jordi Rius

L’empresa Castellar Vidrio, del grup Vidrala, el 2025 farà una inversió de més de 60 M€ en un nou forn a la seva planta del Pla de la Bruguera.  “A més de posar una instal·lació de darrera generació que ens donarà una certa competitivitat, té un 25% d’electrificació i una eficiència de consum molt més elevada que ara”, explica el cap de la planta castellarenca, Marc López-Atalaya. 


El fet de dependre menys del gas i tenir més electricitat, a més de disposar d’una planta de generació fotovoltaica, ha permès optar a una subvenció del Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) de descarbonització industrial del Ministeri d’Indústria i Turisme. Concretament, la planta de Castellar Vidrio rebrà 6,31 milions que aniran destinats al nou forn, que substituirà el que està funcionant, que té menys d’un 10% d’electrificació.


CANVI GENERACIONAL
La planta de Castellar Vidrio té set línies dividides en dos forns. El petit inclou tres línies i el més gran –que és el que es canviarà el 2025–  en té quatre. “En realitat, a més del forn, canviem les línies d’emmotllament, tota la instal·lació del transport d’ampolles, posem sistemes de control de darrera generació... és un canvi generacional de més de la meitat de la planta”, reconeix el director.


A la planta de Castellar s’elaboren ampolles de cava, cervesa i vi. “El nou forn estarà enfocat a la cervesa i al vi per al mercat francès”, apunta López-Atalaya. El forn de tres línies treballa amb colors i models d’ampolla que tenen molta acceptació al conjunt de l’Estat, i la idea del nou forn és seguir treballant amb els proveïdors nacionals habituals de cervesa però amb la possibilitat “d’enfocar-nos cap al mercat francès”.
La substitució del forn vell pel nou és un procés que pot durar uns mesos. “Mentre estiguem fent el forn, la producció de la planta quedarà afectada, ja que només tindrem un forn durant una temporada”, reconeix el directiu de Castellar Vidrio, que afegeix que “l’any que ve agafarem un petit impuls per saltar”. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris