WhatsApp Image 2022 02 15 at 11.36.03_1440x961
Antoni Gàlvez, president del Gremi de Carnissers de Barcelona i de Comarques, i responsable de Cárnicas Merche - CEDIDA
08/08/2024 Actualitat
Antoni Gálvez: “Som un sector amb atur menys zero”

El president del Gremi de Carnissers i gerent de Cárnicas Merche adverteix de la manca de relleu professional en el sector dels oficis

C. Domene

“Som un sector en atur menys zero. No és que no tinguem atur és que estem molt necessitats de gent per poder cobrir les nostres vacants”. Així explica el gerent de Cárnicas Merche, Antoni Gálvez, i president del Gremi de Carnissers el moment actual de l’ofici de carnisser. Una situació que s’extrapola a altres oficis. Hi ha manca de personal i de formació en aquests sectors. De com s’ha arribat fins aquí, el castellarenc assumeix part de la culpa. “Qualsevol persona que estem davant d’un ofici hem de pensar què hem fet malament. Crec que ens hem carregat la figura de l’aprenent. Jo quan vaig començar a treballar vaig entrar d’aprenent en un comerç i aquí em vaig formar i vaig saber com era la vida i això ara no es fa. Abans el que no volia estudiar una carrera, perquè no tothom ha d’estudiar una carrera, s’anava per la branca de l’FP i estudiava un ofici, però ara això no passa”, detalla Gálvez, que afegeix que ja s’està treballant perquè el 2025 hi hagi estudis de Formació Professional dedicats a la carnisseria.

 

Precisament per contrarestar aquesta falta de formació, des de la Cambra de Comerç de Sabadell i el Gremi d’Empresaris de Carnissers, Xarcuters i Aviram de Barcelona i Comarques han signat un conveni de col·laboració per impulsar la formació de joves a través d’un curs de 120 hores, capacitant-los per treballar en comerços especialitzats de la carn (carnisseries, xarcuteries i polleries). Serà una formació dividida en 30 hores de teoria i 90 hores de pràctica adreçada a persones d’entre 16 i 29 anys que estiguin en situació d’atur i no estiguin estudiant. El curs capacitarà als participants en la preparació i venda de carns, així com en l’elaboració de productes carnis. La primera edició es durà a terme del 25 de setembre al 30 d’octubre, i s’espera que hi participin entre 10 i 20 alumnes. “Hem tingut la gran sort que ho hem pogut encabir en aquestes dades perquè així el jovent que s’ha quedat fora dels estudis i no sap què fer, quan retornem al setembre tingui una motivació i quan s’acabi el curs, nosaltres podrem tenir gent formada per poder cobrir les necessitats de cara al Nadal”, explica Gálvez.

 

Aquesta iniciativa s’emmarca dins del Programa Talent Jove de la Cámara de España, que ofereix formació gratuïta a joves que no tenen contracte de treball vigent ni es troben estudiant.  “És una prova pilot per exportar-ho a totes les càmeres del país, estem molt contents de la iniciativa que hem pres”.

 

Al centre de la imatge, el president de la Cambra, Ramon Alberich, al costat del castellarenc Antonio Gálvez, president del Gremi -amb camisa rosa-

Al centre de la imatge, el president de la Cambra, Ramon Alberich, al costat del castellarenc Antonio Gálvez, president del Gremi -amb camisa rosa- a l'acte de signatura del conveni

 

Gálvez recorda que ser carnisser no és només tallar carn i que l’ofici s’ha modernitzat molt i encabeix moltes tasques. "Volem que es conegui com n'és de bonic fer de carnisser. Les carnisseries no són el que eren abans. Tenim carnisseries que gairebé són boutiques i ja no només és tallar carn, és fer molta elaboració, imaginació, controlar les normatives sanitàries, la gestió... és un ofici que ha d’anar molt amunt. Hi ha tant per mostrar... només necessitem alguna cosa mediàtica, un talent show de carnissers ens aniria molt bé”, conclou Gálvez.

 

Per a més informació sobre el curs i inscripcions podeu escriure un WhatsApp al telèfon 616170537.

Comparteix
M'agrada
Comentaris